Zoek SCVM makelaar

Op achternaam of registratienr. :
»

Permanente educatie

inloggen
»

SCVM Naar Makelaarsregister Per 1-1-2018

SCVM naar makelaarsregister
 
Geachte heer/ mevrouw,

In juli hebben wij u geïnformeerd over de keuze van SCVM om per 1 januari 2018 verder te gaan als makelaarsregister. Met de komst van het NRVT als taxateursregister, is een register voor zowel makelaars als taxateurs immers niet langer functioneel. Momenteel wordt SCVM heringericht. De verschillende SCVM reglementen worden aangepast naar het nieuwe makelaarsregister. Daarnaast zijn er enkele fundamentele wijzigingen in het register aangebracht, met als uitgangspunt minder administratieve druk voor geregistreerden. Wat gaat er voor u veranderen?

Certificering makelaars
Vanaf 1 januari 2018 is uw DNV GL certificaat niet meer geldig. Mits u voldoet aan de Permanente Educatie (PE) eisen tot 1 januari 2018, ontvangt u een SCVM makelaarscertificaat van vakbekwaamheid. Hiermee wordt u direct en automatisch ingeschreven in het nieuwe makelaarsregister. Ook ingeschreven makelaars die dit jaar een vrijstelling voor hercertificering of een verlengde registratie hebben gekregen, ontvangen dit makelaarscertificaat. Elke vijf jaar volgt hercertificering als u voldoet aan de PE eisen en de SCVM reglementen. De portfolio-eis vervalt.

Kwaliteitsborging
SCVM borgt de kwaliteit van de ingeschreven makelaars door van betrokken opleiders en exameninstellingen certificatie te eisen conform ISO 9001:2015 norm. Dit geeft SCVM de mogelijkheid persoonscertificaten uit te reiken op basis van het SCVM Reglement Certificatie Makelaar. Externe, onafhankelijke toezichthouders zijn vanaf 1 januari 2018 belast met toezicht, toetsing en erkenning van de toeleverende opleidings- en exameninstituten.

Taxateurs
SCVM adviseert taxateurs die zich voor hun taxatiewerkzaamheden nog niet hebben ingeschreven in het NRVT, dat alsnog te doen. SCVM is per 2018 immers een zuiver makelaarsregister. Inschrijving in een kwaliteitsregister is een pré voor (potentiële) opdrachtgevers.

Permanente educatie belangrijk!
Zoals u weet, is bijzijn met uw PE van het grootste belang. Wanneer u op 1 januari niet heeft voldaan aan de PE-eisen, dan kan SCVM u geen certificaat overhandigen en niet inschrijven in het makelaarsregister. Om de PE zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, sluit de PE taxatieleer voor SCVM en NRVT zoveel mogelijk op elkaar aan. SCVM start vanaf 2018 daarom ook met een nieuwe puntentelling (1 uur = 1 punt).

Meer informatie
Het streven is half december ‘live’ te gaan met een nieuwe website. Daarnaast hebben we alle wijzigingen voor u in een overzicht weergegeven, zie daarvoor deze link. Wij verzoeken u goed kennis te nemen van de te ontvangen informatie, zodat u optimaal op de hoogte blijft van de ontwikkelingen binnen SCVM en klaar bent voor de nieuwe situatie per 1 januari 2018.

Met vriendelijke groet,

Namens het SCVM-bestuur
mw. mr. H.E.M. Feldmann
 
 
Bezoekadres
Gildeweg 13
2632 BD Nootdorp

Postbus
Postbus 135
2640 AC Nootdorp 
Contact
+31 70 3196270
info@scvm.nl

Website
www.scvm.nl
 
Disclaimer
De inhoud van dit bericht en/of eventueel toegevoegde bijlagen is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. SCVM kan echter niet aansprakelijk worden gesteld voor onjuistheden en/of onvolledigheden in de verstrekte informatie. Aan de inhoud van deze e-mail en/of eventueel toegevoegde bijlagen kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u zich uitschrijven voor deze e-mails?
SCVM | Postbus 135 | 2630 AC | Nootdorp | Tel: 070 - 319 62 70 | Fax: 070 - 310 65 11 | info@scvm.nl
disclaimercontact • © 2013 SCVM